preskoči na sadržaj

Osnovna škola Iver

Login
Kalendar
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

DINAMIKA ŠKOLSKOG ZVONA 2021./22.

predmetna   razredna      prehrana

nastava        nastava

1.    8.00-8.40

2.    8.45-9.25      1.           PN

3.    9.40-10.20     2.          RN

4.    10.35-11.15   3.       

5.    11.20-12.00   4.

6.    12.05-12.45   5.

7.    12.50-13.30   1.

1.    13.45-14.25   2.

2.    14.30-15.10   3.       PN, RN       

3.    15.25-16.05   4.

4.    16.10-16.50   5.

5.    16.55-17.35   

6.    17.40-18.20 

7.    18.25-19.05                         

Raspored vožnji školskog autobusa Dumovec – OŠ Iver
za A tjedne: 6.9., 20.9. i nadalje…
Dumovec     OŠ Iver
7.30
8.20
                      12.10
                      12.50
                      13.40
za B tjedne: 13.9., 27.9. i nadalje…
Dumovec     OŠ Iver
7.30               Vožnja do daljnjeg nije potrebna
8.20
                      12.10
12.35             12.55
13.20             13.40
                      16.15
                      17.00
                      17.45
                      18.30
Brojač posjeta
Ispis statistike od 17. 11. 2014.

Ukupno: 191615
Korisni linkovi

O školi

svibanj 2019., peta godišnjica rada OŠ Iver

Na početku, 2014. godine, otvorili smo Školu. Malu školu na krajnjem istoku Grada Zagreba sa 209 učenika i tridesetak zaposlenika. Nesigurno, ali sa puno profesionalne strasti krenuli smo sa radom tog rujna 2014. godine. Obolijevali smo od dječjih bolesti, srećom bez posljedica radi pomoći svih struktura obrazovanja, prvenstveno roditelja, zatim naših Sesveta, a onda i Grada Zagreba kao osnivača, Agencije za odgoj i obrazovanje kao strukovne agencije i Ministarstva znanosti i obrazovanja kao poslodavca. I razbijali smo koljena, zaradili poneki šav, i ispadali su mliječni zubi.

Gdje smo danas?

Mislim da sa pravom mogu reći da smo stasali u stabilnu školu koja svu svoju energiju ulaže u dobrobit i zadovoljstvo učenika. Uspjeli smo školu postaviti na čvrste temelje koji će, sigurna sam, moći nositi naše planirano brojčano povećanje, naša nastojanja da svakoga dana postanemo bolji, uspješniji, napredniji… Bit ćemo ustrajni u nastojanju usavršavanja, nadogradnje i poboljšanja usvojenog, nadoknađivanju propuštenog i usvajanju novog.

Tijekom ovih pet godina zaposlili smo dodatnih petnaestak djelatnika, osposobili desetak pripravnika, proslavili 4 promocije učitelja mentora, udali 5 djelatnica i oženili jednog kolegu, proslavili rođenja petero naše djece, jedna je djelatnica postala baka. Volimo slaviti…

Danas našu školu pohađa 300 učenika u jednoj smjeni što je cilj za sve osnovne škole Grada Zagreba i nadamo se da će se uskoro ostvariti jer su nebrojene prednosti slobodnog poslijepodneva za djecu. U mogućnosti smo provoditi i cjelodnevnu nastavu što je dugoročni cilj našeg Ministarstva. Spremni smo i za Školu za život.

Za sve smo spremni bez obzira pred koje smo mnogobrojne izazove postavljeni.

Iako je naša škola pri osnutku bila odlično opremljena, uspjeli smo tijekom ovih godina dodatno opremiti školu, urediti interijer kako bi prostori bili ugodniji učenicima. I djelatnicima. Nikada ne smijemo zaboraviti da je preduvjet dobre škole zadovoljan učitelj. Pa posljedično i učenik i roditelj. Mnogo ulažemo u stručno usavršavanje učitelja jer nastojimo pratiti promjene u obrazovanju. Opremanje i stručno usavršavanje financiramo najvećim dijelom od prihoda školske sportske dvorane koju smo dobili 2016. godine. Time smo, uz izvanredna vanjska sportska igrališta, Školski sportski klub i program Vikendom u sportske dvorane, ostvarili mogućnosti vođenog i slobodnog bavljenja sportom za naše učenike i sve zainteresirane rekreativce i sportske klubove.

Aktivno smo sudjelovali u našim i vanjskim projektima i radionicama, provodili širok spektar izvannastavnih aktivnosti, bili u brojnim posjetima i ugostili brojne goste. Realizirali smo raznovrsne izvanučioničke nastave, organizirali priredbe i plesove, kino u školi, sportske aktivnosti… i još mnogo toga što govori u prilog predanom radu učitelja i visokom stupnju zainteresiranosti učenika.

I kreativni smo… nastavili smo s uređenjem škole, osmislili zastavu, snimili film o našoj školi, tiskamo godišnjake i tematski novinarski bilten, doradili smo himnu škole i snimili je u profesionalnom studiju. O našim se priredbama i prodajnim izložbama priča…

Što još su posebnosti naše škole? Tapecirani stolci za sve učenike razredne nastave, mogućnost toplog obroka za sve učenike, francuski jezik kao izborni, posebni razredni odjel za učenike s poteškoćama, izvannastavne aktivnosti koturaljkanja i robotike za učenike razredne nastave, odlično opremljena radionica za tehničku kulturu sa dva 3D printera i 2 unimata, likovni atelje sa keramičarskim kolom i peći te grafičkim tiskarskim strojem, šivača mašina za čije su korištenje obučeni naši djelatnici, uzgajanje bukovača naše Zadruge, uspješan i nagrađivan humanitarni rad, višegodišnje sudjelovanje na Županijskim smotrama, odgojna klima gdje različitost nije samo prihvatljiva nego poželjna i, nadam se i trudim se, zadovoljan djelatnik.

Rastemo i razvijamo se…

U kojem će se smjeru razvijati Osnovna škola Iver? Što su nam dugoročni ciljevi, naša vizija i misija?

Prvenstveno – ZADOVOLJAN UČENIK.

Želimo školu koja je mjesto u kojem će učenici stjecati nova znanja, ne samo ona školska već ona najvažnija – životna. Želimo školu u kojoj učenici rade jedni s drugima, surađuju jer se suradnjom može uvijek puno više postići.  Želimo školu kao zajednicu temeljenu na vrijednostima znanja i suživota.  Nastojimo osigurati uvjete u kojem će svaki učenik maksimalno razviti svoje sposobnosti, zadovoljiti svoju dječju znatiželju pritom učeći a da toga nije ni svjestan. Nastojimo biti škola otvorenih vrata za svakog učenika sa njegovim posebnostima.

Svi smo mi različiti i to je bogatstvo društva. BITI RAZLIČIT JE NE SAMO PRIHVATLJIVO, VEĆ I POŽELJNO. Naš smo rad od početka djelovanja usmjeravali na odgojnu komponentu nastojeći naše učenike pripremati za život u svijetu različitosti u kojem će maksimalno razviti svoje sposobnosti ali pri tome biti svjesni svojih i tuđih temeljnih ljudskih prava.

Nastojimo odgojiti aktivnog i svjesnog građanina kroz mnogobrojne projekte sa ciljem poticanja TOLERANCIJE, otvorenosti, empatije i prihvaćanja različitosti kroz koje senzibiliziramo učenike na potrebe i prava pojedinaca koji pripadaju kategoriji potrebitih i različitih. Nastojimo odgojiti građanina koji će nesuglasice rješavati svrhovitom komunikacijom sa apsolutnim izbjegavanjem bilo koje vrste nasilja. Poučavamo vještine nenasilja i sprječavanja sukoba, kontroliranje vlastitih osjećaja i korigiranje vlastitog ponašanja, poticanje na aktivnu ulogu u sprječavanju sukoba, stjecanje vještina upravljanja sukobom i traženja pozitivnih rješenja.
DOMOLJUBLJE

Nastojimo odgojiti građanina Republike Hrvatske ispunjenog ponosom na svoju domovinu i nacionalnu baštinu koju treba njegovati jer je bit hrvatskog naroda. Želimo Republiku Hrvatsku koja će biti mjesto zadovoljenja svih potreba svojih stanovnika. Za takvu domovinu trebamo sada odgajati osnovnoškolce koji će u svojoj odrasloj dobi pridonijeti boljitku naše domovine. Njegovanje nacionalnog identiteta osobito je važno u svjetlu globalizacije. Svijet će i nadalje postajati sve manji. Naša je domovina punopravni član Europske unije i ponosni smo što i naša škola, sudjelujući u EUROPSKIM PROJEKTIMA, postaje dio europskog obrazovnog miljea. U naš rad uključujemo zajedničke europske vrijednosti poput dostojanstva, jednakosti, slobode, tolerancije i poštivanja ljudskih prava.

Na kraju, ponavljam preduvjet dobre škole – ZADOVOLJNI DJELATNICI! Nastojat ćemo i djelatnicima osigurati uvjete profesionalnog rasta i razvoja ali i osjećaja pripadnosti našoj maloj zajednici. Najtoplije zahvaljujem svim djelatnicima što su svojom predanošću i radom našu školu učinili dobrom školom i molim ih za nastavak takvog pristupa radu.

preskoči na navigaciju