« Kolovoz 2022 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
predmetna razredna prehrana
nastava nastava
1. 8.00-8.40
2. 8.45-9.25 1. PN
3. 9.40-10.20 2. RN
4. 10.35-11.15 3.
5. 11.20-12.00 4.
6. 12.05-12.45 5.
7. 12.50-13.30 1.
1. 13.45-14.25 2.
2. 14.30-15.10 3. PN, RN
3. 15.25-16.05 4.
4. 16.10-16.50 5.
5. 16.55-17.35
6. 17.40-18.20
7. 18.25-19.05
Još je davne 1979. godine Svjetska zdravstvena organizacija za hranu i poljoprivredu 16. listopada proglasila Svjetskim danom hrane. Na taj dan slavimo hranu kao osnovni uvjet ljudskog opstanka, ali i razmjenu, napredak i raznolikost poljoprivrede. Ciljevi obilježavanja svakako su i osvještavanje problema gladi u svijetu, kao i važnost kvalitete namirnica koje unosimo u organizam.
Učenici 1. A razreda obilježili su ovaj dan raznim aktivnostima. Saznali su mnoge činjenice o hrani: zašto je hrana važna za čovjeka, kako se pojedine namirnice prerađuju, koje od njih sadrže hranjive tvari neophodne za zdravlje, a koje pak namirnice trebaju izbjegavati. Na tu je temu organizirana i likovna radionica na kojoj su učenici crtali zdrave namirnice. One su u njihovim likovnim uradcima oživjele kao super junaci koji snaže naše tijelo i štite ga od bolesti. Potaknuti razgovorom o mnogoj djeci koja u svijetu gladuju, dok neki hrane imaju u izobilju, iznosili su svoje prijedloge za rješenje tog problema.
Po završetku svih aktivnosti učenici su se sladili sočnim voćem i sreća se radosno rastegnula koliko je duga i široka – slatkim osmijehom na njihovim licima.